• Nieuws

In ons vorig nieuwsbericht over de Brexit hebben wij de mogelijke gevolgen van een no-deal Brexit uiteengezet. Op 4 februari jongstleden heeft de staatssecretaris van FinanciĆ«n aangekondigd dat bij een no-deal Brexit fiscaal overgangsrecht zal worden ingevoerd voor personen en bedrijven die door de no-deal worden geraakt.


Het fiscale overgangsrecht zal kortgezegd inhouden dat men er voor belasting- en sociale zekerheidsdoeleinden gedurende een beperkte periode vanuit gaat dat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie nog niet heeft verlaten. Een no-deal Brexit zou anders tot gevolg hebben dat personen die inwoner van het Verenigd Koninkrijk zijn, het recht op heffingskorting en het recht op bepaalde aftrekposten verliezen, zoals bijvoorbeeld de hypotheekrenteaftrek. Voor sommige belastingregelingen is het namelijk van belang of je in een Europese Unie lidstaat woont of daarbuiten. Het zal voor zowel personen als bedrijven toepassing vinden en vooral zien op het verlichten van administratieve lasten.

Het overgangsrecht zal in beginsel voor de rest van het jaar 2019 gelden. Hoe het precies zal worden ingevuld, dat blijft nog even afwachten.

Actiepunten:

  • Er is op dit moment geen actie nodig. Zodra er meer bekend is, zullen wij u informeren.

Mocht  u naar aanleiding van het bovenstaande nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

 

Februari 2019